English site
Cégtörténet

Cégünk 1989. november 1-én alakult, az Ózdi Kohászati Üzemek és az olaszországi FERALPI cégcsoporthoz tartozó német FERALPI Manfred Forbericht GmbH alapítása révén, ÓKÜ-FERALPI Kohászati Termékeket Feldolgozó Kft. néven.

A vállalat alapításának célja hengerhuzalból, mint alapanyagból, hidegen megmunkált (húzott és bordázott) termékek - szálanyag, tekercs és építési síkháló - gyártása illetve értékesítése a hazai illetve külpiacokon.

Az Ózdi Kohászati Üzemek felszámolása során 1994-ben, a német cég megvásárolta az ÓKÜ üzletrészét és így létrejött a 100 %-ban közvetlenül német tulajdonban lévő FERALPI - HUNGÁRIA KFT.
2002-ben megkezdte működését cégünk második üzeme Budapesten, Csepel Gyártelepen.

A 2010-ben befejezett új beruházással a már csak egyetlen csepeli - üzem termelő kapacitása a hazai piac igényeinek folyamatosan magas színvonalú és gyors kielégítését teszi lehetővé.

A FERALPI cégcsoport tulajdonosi filozófiája a folyamatos fejlesztés, amely biztosítja a vállalat számára és ez által a magyar építőipar számára is, nemcsak a tömegtermékeket, hanem a speciális egyedi igények gazdaságos kielégítését is.

Cégcsoport

Az 1968-ban Carlo PASINI által alapított acélmű, a FERALPI Siderurgica S.p.A., mely mára a FERALPI holding acél-gyártásban és -feldolgozásban tevékenykedő cégeinek anyavállalata lett. Az eltelt évek során a FERALPI holding, a több mint 2 millió tonna éves acéltermeléssel, valamint a hozzá tartozó feldolgozóiparral, jelentős szereplőjévé vált az európai acélpiacnak.

A cégcsoport dinamikus fejlődését az igényes, körültekintő üzletpolitika, az átgondolt jövőorientált vállalati filozófia, valamint a termelési kapacitásoknak az egységes környezetvédelemi elvekkel összhangban történő folyamatos fejlesztése biztosítja.

A cégcsoport főbb tagjai:

Olaszország Feralpi Siderurgica S.p.A - Lonato (Brescia)
Acciaierie di Calvisano S.p.A. - Calvisano
Dieffe S.r.l. - Pomezia
CRS S.r.l. - Torino
Németország ESF Elbe-Stahlwerke Feralpi GmbH - Riesa
ESR Elbe-Schrottrecycling GmbH - Riesa
EDF Elbe-Drahtwerke Feralpi GmbH - Riesa
Feralpi Stahlhandel GmbH - Riesa
Csehország Feralpi Praha S.r.o. - Kralupy nad Vltavou
Magyarország Feralpi - Hungária Kft.

Építési síkháló, betonacél háló, betonacél, betonacél tekercs, egyenhetett hengerhuzal Website by SPG